Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
    Ето понеже имам снимка ,колегата търси от този модел.
    Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
    сега ги няма за жалост
    За жалост рядко се намират вече този модел и по-рядко ги има читави.
    Аз като купих колата 2009та, беше с такива джанти. И някъде 2 години по-късно намерих още един комплект, колегата DJ ги предлагаше, та вече си имам и летен и зимен комплект.

Лятото с черни, зимата с графитни.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

• Някой знае ли горе -долу по колко върви катализатора на 145 2.0 TD

Comment

• Пичове, къв й е случая на задната чистачка на 145? От зимата насам трудно се върти. Чува се реленцето, но мърда с триста зора. Как се разглобява и смазва?

Поздрави

Comment

• Ръждясала е оста. Имаше някъде тема по въпроса, ама не се сещам кога съм я гледал.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Колеги защо като изляза на дълъг път и карам 20 км. в студено време и ми светва лампата на инжекцията и колата става мудна. Трябва да я рестартирам. Термостата не работи да отбележа. Стрелката на температурата е винаги долу. Той ли е причина нещо да се случва с двигателя.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение
              Колеги защо като изляза на дълъг път и карам 20 км. в студено време и ми светва лампата на инжекцията и колата става мудна. Трябва да я рестартирам. Термостата не работи да отбележа. Стрелката на температурата е винаги долу. Той ли е причина нещо да се случва с двигателя.
              Точно заради термостата е. Компютърът на инжекциона отчита нередност (ДВГ не загрява) и влиза в сервизен режим.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колеги защо като изляза на дълъг път и карам 20 км. в студено време и ми светва лампата на инжекцията и колата става мудна. Трябва да я рестартирам. Термостата не работи да отбележа. Стрелката на температурата е винаги долу. Той ли е причина нещо да се случва с двигателя.
                Краси сменяй термостата,и разхода ти се еве и мотора се износва по бързо..
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• А дано да се оправи разхода и двигателя след като ми мушнаха в тръбата един термостат от Рено ?!?.... ама казаха че е добре. Пък и е евтин.

Comment

А дано да се оправи разхода и двигателя след като ми мушнаха в тръбата един термостат от Рено ?!?.... ама казаха че е добре. Пък и е евтин.
                    Няма да си казвам мнението за термостата от Рено 5 сега...
                    Дано са сложили такъв дето отваря но точните градуси,че да няма прегряли моменти
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• Малко в шеговит тон ще го кажа - все пак това са общи приказки - не се филмирайте много от ремонтите, никой алфист не се плаши от ремонти. Алфата, тя и в Беларусь е Алфа. №1 , king of the road, королева дороги...
                      Attached Files
                      sigpic
                      Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                        Няма да си казвам мнението за термостата от Рено 5 сега...
                        Дано са сложили такъв дето отваря но точните градуси,че да няма прегряли моменти
                        Гледаха смятаха търсиха и държи 88 градуса постоянно

Comment

Гледаха смятаха търсиха и държи 88 градуса постоянно
                          Чувал съм за един колега прегрял от схемата с термостат от 10лв. Също така и други колеги си я махнаха тая (поне за мен ) цигания.
                          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                          ех.. Малкото КуВе
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                            Чувал съм за един колега прегрял от схемата с термостат от 10лв. Също така и други колеги си я махнаха тая (поне за мен ) цигания.

Ще покарам ще видя....Колата не я карам толкова често, може и да е оптималния вариант. При наличието на друга кола в която се наложи да вложа средства, засега за тази нямам възможност за повече. Може да имам пък късмет

Comment

Ще покарам ще видя....Колата не я карам толкова често, може и да е оптималния вариант. При наличието на друга кола в която се наложи да вложа средства, засега за тази нямам възможност за повече. Може да имам пък късмет
                              Успех. И наблюдавай температурата.
                              Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                                Успех. И наблюдавай температурата.
                                Има вероятност ,ако е монтиран по далече от мотора да не се разгрее и да остане затворен при този случаи може да прегрееш мотора та както казва колегата наблюдавай добре температурата.

Има доста колеги доволни от този термостат аз лично съм поставял няколко пъти ,като ползвам от Рено Еспейс 2.0 8 клапана 95 година понеже е малко по голям от този на петицата,но при всички положения този вариянт представлява кърпеж и неможе да му се разчита много.
                                Last edited by nicola 59; d.m.y г., 07:37.
                                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                                X